Φυσικοθεραπευτής Παλαιό Φάληρο

Στην Ελλάδα είναι απαραίτητο να σε παραπέμψει γιατρός για να κάνεις φυσικοθεραπεία. Παρόλα αυτά η αξιολόγηση που θα σου κάνω την πρώτη φορά που θα συναντηθούμε μπορεί να προηγηθεί της επίσκεψής σου στον γιατρό. Έτσι μπορώ να στείλω στον γιατρό σου κάποιες πληροφορίες που μπορούν να τον βοηθήσουν στη διάγνωσή του.

Στο physioself μπορούμε να σε βοηθήσουμε αν αντιμετωπίζεις ορθοπεδικά ή νευρολογικά προβλήματα, όπως:
Οσφυαλγία
Δυσλειτουργίες της Ιερολαγονίου άρθρωσης
Πόνο στον θώρακα
Πόνο στον αυχένα
Οξείς τραυματισμός του αυχένα σε τροχαίο ή πτώση (whiplash)
Αθλητικές κακώσεις: διαστρέμματα, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενωντοπάθειες, θυλακίτιδες, εξάρθρωση, μυϊκές θλάσεις
Τραυματισμοί που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας
Αποκατάσταση μετά από κάταγμα
Αποκατάσταση μετά από αρθροπλαστική ή άλλο ορθοπαιδικό χειρουργείο
Παθήσεις των αρθρώσεων: οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα
Νευρολογικά προβλήματα: ημιπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ισχιαλγία, πάρεση προσωπικού νεύρου, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Δείτε την ενότητα της ιστοσελίδα μας Το πρώτο ραντεβού

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η οξύτητα του προβλήματος. Συνήθως οι ασθενείς αρχίζουν να νιώθουν την θετική επίδραση των θεραπειών μέχρι την τρίτη επίσκεψη. Αν ολοκληρώσουμε τον αριθμό των θεραπειών που καθόρισε ο θεράπων ιατρός και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ή πλησιάζουμε στο τέλος τους, ζητάμε την άποψης του για το αν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του προβλήματος ή πρέπει να συνεχίσουμε τις θεραπείες.

Γενικά είναι αρχή μου να συμβουλεύομαι τον θεράποντα ιατρό του ασθενή μου και του παρέχω οποιεσδήποτε πληροφορίες αντλώ από την αξιολόγηση σου. Φυσικά θα επικοινωνήσω με όλους όσους ασχολούνται με την αντιμετώπιση του προβλήματός σου, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία.

´Ο,τι στοιχεία μου δώσεις είναι μόνο για να κατανοήσω καλύτερα το πρόβλημά σου και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο. Φυσικά στο αρχείο των ασθενών μου έχω πρόσβαση μόνο εγώ.

´Ο,τι στοιχεία μου δώσεις είναι μόνο για να κατανοήσω καλύτερα το πρόβλημά σου και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο λόγο. Φυσικά στο αρχείο των ασθενών μου έχω πρόσβαση μόνο εγώ.

´Η πρώτη μας συνάντηση στην οποία θα γίνει η αξιολόγηση είναι δωρεάν. Οι θεραπείες αν δεν έχεις ασφάλιση κοστίζουν 15€ η μία.

Γενικά δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις εύκολα πάρκινγκ στο πεζοδρόμιο μπροστά από το θεραπευτήριο. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεσαι να περπατήσεις, το αυτοκίνητο που σε μεταφέρει μπορεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο και να σε αφήσει μπροστά στη πόρτα, μιας και το θεραπευτήριο είναι στο ισόγειο.

Καμία από τις τεχνικές που χρησιμοποιώ δεν προκαλούν πόνο, μάλιστα ο πόνος είναι κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Παρόλα αυτά μερικές τεχνικές προκαλούν κάποιου είδους αίσθηση, όπως τέντωμα. Γενικά πάντα θα σε ρωτάω αν νιώθεις εντάξει με αυτο που κάνω και θα σταματώ όποτε αυτό που νιώθεις είναι δυσάρεστο.

Έχετε κάποια απορία;

Feel free to ask any physical therapy related questions over the phone, or get send your question via this form below. Your message will be dispatched directly to our staff who will answer as soon as they can.